Nabeschouwing ZRB

Geplaatst op 24-05-2022  -  Categorie: Roeien

We zijn dezer weken gigantisch veel aan het roeien, én ook goed aan het presteren! Hierbij nog de nabeschouwing van de ZRB van 14-15 mei.

Zaterdag

Op zaterdag 14 mei werd er in alle vroegte gestart voor de Beginnelingenvelden in het eerste blok, vanaf 08:00 begonnen de time-trials op de Watersportbaan Tilburg bij Vidar. Deze werden gevaren over 1500m vanuit doorstart. Op basis van die tijden kon men doorstromen naar de A- of B-finale. Even een andere vorm van een wedstrijd varen dan de standaard boord-aan-boord 2k races, ook vandaag al.

EJZ mocht gelijk om 08:00 van start. Waar de heren tussen de 500m en 1500m al twee plekken op wisten te lopen én zo’n 5 seconden sneller waren dan de ploegen van Orca, Phocas én Asopos de Vliet was dit helaas net niet genoeg voor een van de finales later op de dag.

EJLD startte dit weekend in de uitdagende DB2x velden. Lise en Wiktoria lagen bij het 500m punt nog op plek 11, maar wisten de kracht goed op te bouwen tijdens de race, waardoor ze bij de finish op de 9e plek lagen. Helaas pakten ze nèt 1,3 seconden naast de B-finale. Yentl en Djura (Laga) wisten zich goed vast te bijten in hun race en hielden hun plekje de gehele 1500m vast. Zij finishten met hun tijd na Lise en Wiktoria. Geen finales, wel vette races!

EJD combineerde op zaterdag met Vidar in de 4+, en ondanks dat ze geen finale meer mochten starten op zaterdag voeren ze met een tijd van 08:14,67 hun snelste 2k tot nu toe, ook dat verdient een applausje!

Nog een leuke toevoeging; voor de zaterdag zochten de gevorderde heren van Aegir nog een stuur voor hun races en dat leek Femke wel wat. In de voorwedstrijden voeren zij de tweede tijd en in de A-finale werden zij onder de scherpe calls van Femke tweede! De heren waren zo blij met Femke dat ze verdere samenwerking wel zagen zitten, wie weet wordt dit invaller-succesverhaal nog eens vervolgd...

Zondag

Op de warme zondag werden de Eerstejaarsklassementen volgens een knock-out systeem verroeid. Ook hier begon de dag met een 1500m time-trial om de volgende rondes te bepalen. Als allereerste van de dag begon Wiktoria in de nieuw aangeschafte skiff aan haar 1500m time-trial in het gevorderden-B veld. Een pittige race met ervaren meiden, maar Wiktoria voer echt goed mee en eindigde met de 11e tijd in het veld.

Hierna mocht de EJD weer een rondje doen op de wateren bij Beekse Bergen, vandaag met een invalster van Asopos. In de time-trial gingen zij er met de vierde tijd vandoor, wat betekende dat ze de halve finale mochten varen. In de halve finale over 1000m ging Euros er met de snelste tijd vandoor en schoof Zwaar(te)krachtig naar de B-finale. Maar die B-finale werd zelfs nog een paar tiende sneller gevaren dan de halve finale, dus ook de laatste restjes energie verlieten hier de benen!

EJZ gooide een tweede poging op de time-trial van 1500m in achtervolging op de zondagochtend. Helaas geen finaleronde meer voor de mannen, maar die tweede poging bleek maar liefst 6 seconden sneller te zijn dan de race van zaterdag, over stijgende lijnen gesproken!

Ook Yentl en Djura stapten op zondag weer in de 2x, deze keer in het lichte dames beginnelingen veld. Zij voeren door een kleiner aantal inschrijvingen wel een ‘normale’ 2000m boord aan boord. Met 08:16,54 hadden ze de derde tijd en zat ook hun weekend ZRB erop.