Nabeschouwing Thetis Sprint en ARB Bosbaanwedstrijden

Geplaatst op 30-06-2022  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Demi Hanemaaijer

 

Thetis Sprint - Vrijdag, 3 juni 2022 

Op de vooravond van de ARB werd er op de Bosbaan al gestreden om de sprintblikken van de Thetis Sprint.  

EJZ startte in een veld tegen Nereus, Phocas en Proteus-Eretes. De langzaamste zou afvallen voor de A-finale. Met een derde plek in de voorwedstrijd konden zij ook in de A-finale eens mooi laten zien hoe je een 500m moet pompen. In de finale lagen Nereus, Gyas, Njord, Proteus-Eretes en een Njord-Laga combinatie. Met 01:32,75 werden de mannen hier 6e. 

Ook de EJD wilde zich wel wagen aan een lekker stukje dom pompen op de vrijdagavond. Fun fact: de complete EJD had zich speciaal voor deze avond verzameld!  

Met tegenstander Saurus werd gelijk een A-finale gevaren. Voor de snelle denkers onder ons: er zouden dus inderdaad 1 winnaar en 1 verliezer uit deze race komen. Met een vlotte start en ronduit smerige halen van onze eerstejaars dames legden zij hun boot al snel een ruime lengte voor de dames van Saurus. Over de technische aspecten van dit brute gepomp zullen we het niet hebben, maar met 7,5 (!) seconden voorsprong op een 500m hoeft dat ook zeker niet. Als het hard gaat, is het goed vanavond. Met deze sprint-prestatie hebben Laura, Vera, Lola, Mayon en Carlijn het eerste sprintblik van het seizoen binnengehaald voor Pelargos! 

Het sprintblik is de opvolgende donderdag gevierd bij Kompaan. Een sterke boegenpraat, laars gevuld met Kompaan Levensgenieter en het podium van de Paap volgden elkaar in rap tempo op. Een streepjesborrel voor de Zegevier zal nog volgen! 
 

Ploeg  

veld 

race 

baan 

tijd 

pos. 

Pelargos 

HEj 8+ 

voorwedstrijd 1 

[2] 

01:33,16 

3e 

Pelargos 

DB 4+ 

A-finale 

[3] 

01:56,27 

1e 

Pelargos 

HEj 8+ 

A-finale 

[1] 

01:32,75 

6e 

 

 

ARB Bosbaanwedstrijden - Zaterdag 4 en zondag 5 juni 

Op zaterdag en zondag was het tijd voor de 2k’s. Echter werd er om de fairness gelijk te houden besloten om in de ochtend time-trials over 1900m te varen. Hierin trapte de EJD samen met de invalster van Thêta een keurige 2e tijd in hun gelootte heat, waardoor zij in de middag de A-finale konden staren. In de boord-aan-boord finale werden zij 5e en lieten daarmee de ploeggenoten van de Thêta invalster achter zich! 

EJZ startte ook de time-trial waarin zij de vierde tijd van hun heat neerzetten en zo in de B-finale die middag nog eens mochten gaan pompen. In die finale was er een spannende strijd om de derde plek gaande tussen de heren van Aegir en Pelargos. De boegballen van beide boten hielden een dansje op het water en met 0,73 seconden verschil was die van Aegir toch nét eerder over de finish. Een 4e plaats in de finale! Triton en Skøll kwamen nog achterop, maar vormden duidelijk geen dreigement voor de mannen met 3 en 16 seconden verschil. 

 

Zondag werd een rustige dag. Met een blessure bij EJD en dus een terugtrekking startten de dames niet meer, en na de voorwedstrijd met (B-finale plaatsing) bij de heren bleken de harde halen van de dagen ervoor ook z’n tol geëist te hebben. Hard gevochten en weer op naar het volgende weekend! 

 

Zaterdag  

4 juni 2022 

Ploeg  

Veld  

Race  

Baan  

Tijd  

Pos.  

Pelargos/Thêta 

DEj 4+ 

voorwedstrijd 2 

[5] 

08:01,27 

2e 

Pelargos 

HEj 8+ 

voorwedstrijd 1 

[5] 

06:10,44 

4e 

Pelargos/Thêta 

DEj 4+ 

A-finale 

[5] 

08:59,84 

5e 

Pelargos 

HEj 8+ 

B-finale 

[6] 

06:50,13 

4e 

 

Zondag  

5 juni 2022 

Ploeg  

Veld  

Race  

Baan  

Tijd  

Pos.  

Pelargos 

HB 8+ 

voorwedstrijd 2 

[4] 

06:25,17 

4e