Nabeschouwing Hollandia Roeiwedstrijden

Geplaatst op 29-04-2022  -  Categorie: Roeien

Lieve leden,

Wat kijken we terug op een prachtweekend op de Bosbaan. Op zowel zaterdag als zondag is er prachtig gepresteerd door alle ploegen, het was een weekend bomvol A-finales.

Zaterdag

Zaterdag was de dag der Eerstejaarsklassementen, de HEj8+, DEj4+ en LDEj4* werden gestart.

EJZ beet het spits af zaterdag. Waar ze het tussen de 1000m en 1500m spannend hielden met Argo wisten ze in de laatste 500m de 2e plaats te verzekeren met een stevige eindsprint, dat betekende een A-finale!

Gezien de voorwedstrijden door de stevige wind moesten worden opgeschoven naar later op de ochtend, werd de startprocedure wat aangepast en moest er even een extra stuurtje getoverd worden voor de EJLD. Gelukkig kon Yadi van Holst van Asopos instappen. Zo kon onze Pelargos/Laga/Asopos de Vliet combinatie gelukkig alsnog het water op. De dames behaalden hier een 5e plaats met een tijd van 08:36,05.

Daarna mocht de EJD in een Pelargos/Laga combinatie de baan op, met stevige wind in de hogere baannummers was het aardig doorbikkelen, en dat deden de meiden zeker! Binnen het DEj4+ veld mocht iedereen door naar de A-finale.

In de middag mochten de EJZ en EJD zich wagen aan de A-finales! Er waaide inmiddels nog een briesje waar het gemiddelde vaarverbod U tegen zegt, maar voor de Bosbaan bleek (bijna) niks te gek.

EJZ heeft een met een bikkelharde eindsprint Skadi het nakijken gegeven in de A-finale en zo een 5e plaats behaald. Dat betekent voor hen dat zij de eerste vijf klassementspunten ooit voor een voltallige Pelargos EJZ8+ hebben binnengesleept! Bekijk de standen van het Eerstejaars Klassement hier

EJD kwam na de start lichtjes achteraan weg, maar de rest van het veld had mooi pech met het feit dat onze ploegen dit weekend bijzonder goed waren in het bijzetten van de beentje in de laatste 500m. Na de 1500m snoepten ze nog een paar seconden van hun split af en schoven zo nog mooi voorbij de boten van Saurus en Vidar. Dat werd een 4e plaats!

Zondag

Zondag was Beginnelingen-dag! En wat voor een, want op zondag hebben alle ploegen de A-finales gestart!

Op de zondag werd er weer afgetrapt door EJZ in voorwedstrijd 1 in het HB8+ veld. Ook hier zetten zij na de 1000m de beentjes nog even wat steviger op de voetenboerden, waardoor ze van plek 5 naar plek 3 schoven bij de 1500m. Dit wisten ze zelfs door te zetten naar een 2e plek achter de mannen van Vidar. Weer een A-finale! Die A-finale was een spannende. Vanuit de verre hoeken van baan 7 liet de wind de Groeikracht niet met rust. Na een bewogen start gaven de mannen zeker niet op, in tegendeel. Emma anden op elkaar en gaan! De tussentijden gingen van 11, naar 9 naar 6 seconden, op de finish lagen ze weer puntje-kontje met Skadi. Er zijn een hoop seconden goedgemaakt! Wat als de wind nou geen roet in het eten had gegooid bij de start...?

Daarna mocht de EJD weer aan de slag, bij de voorwedstrijden in een Pelargos/Laga combinatie, in de finale door een blessure bij de Laga invalster weer in de (al bijna vertrouwde) Pelargos/Triton combinatie. Door de sterke wind en daardoor niet geheel gunstige baanloting was het een uitdagende dag voor de ploegen. Iedereen heeft fel doorgebeten en laten zien dat ze zich niet zomaar laten tegenhouden.

EJLD startte op zondag niet in de 4*. De dames gingen voor wat nieuwe toffe ervaringen! Yentl en Wiktoria stapten samen in de 2x, en Lise had haar vuurdoop in de skiff. Beide velden kenden geen voorwedstrijden, dus de meiden mochten gelijk de A-finale varen.