Nabeschouwing Bosbaan Voorjaars Regatta

Geplaatst op 28-04-2022  -  Categorie: Roeien

Beste leden,

Tijdens de heimweek (vandaar de vertraagde post) vond de BVR plaats op de Bosbaan voor de EJD. De BVR is een nieuwe wedstrijd georganiseerd door Skoll en Orca, om het Eerstejaarsklassement voor de 4+'en wat meer ruimte te bieden.

Zaterdag

Op zaterdag werd het Eerstejaars klassement gestart met een Pelargos – Asopos de Vliet combinatie. Na een terugtrekking werd helaas de voorwedstrijd geschrapt. De dames maakten het in de race erg spannend met de boot van Theta in een strijd om de derde plek.

Ploeg

Tijd Finale

Uitslag

EJD (DEj4+)

08:31,81

4e

 

Zondag

Op zondag kon er een volledige Pelargos boot starten in het beginnelingen veld met Sanne als invalster!

let op: dit is een waargebeurd verhaal

8:19. Zondag. 17 april 2022. Rond de 7 graden, strakblauw, en een sober zonnetje. Henk Jan Smits begint aan z’n derde latte op een fragiel picknickbankje. Op baan 6 vliegen de tieners in carbongevleugelde bootjes over het gladde water van de Bosbaan. Iedereen hoopte op een normale ochtend, maar tevergeefs. De voorwedstrijd van het beginnenlingenveld ging niet door. Onze Vidar vriendjes trokken zich om 08:19 (‘Vo) terug uit het veld en de wedstrijdleiding besloot dat er alleen een A-finale geroeid ging worden.

Het doel van de meiden was wel gehaald, de A-finale. Naast dat de meiden teleurgesteld waren, waren ze ook blij dat ze zonder nog een paal vast te hebben gehad de A-finale hadden bereikt.

Nu was het een kwestie van wachten, wachten, wachten. En om 14:45 uur was het dan zover. De meiden verschenen aan de start. Helaas behaalde de meiden niet de plek die ze voor zich zagen, maar overall kijken de meiden terug op een geslaagd en leuk weekend op de Bosbaan.

 (Dank Sophie voor deze prachtige woorden)

Ploeg

Tijd Finale

Uitslag

EJD (DB4+)

08:27,87

6e

 

Op naar de volgende wedstrijden!