47e OC&C Ringvaart Regatta

Geplaatst op 30-06-2022  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Demi Hanemaaijer

47e OC&C Ringvaart Regatta 

Het is al even geleden, maar op woensdag 8 juni is de 47e Ringvaart Regatta verroeid door Noord- en Zuid-Holland. Nadat de eerste datum van 25 mei niet door kon gaan i.v.m. slechte weersomstandigheden, werd de tocht der tochten verzet naar 8 juni. 

Pelargosploeg ‘W8 op ons’, bestaande uit Judith de Winter, Wijke Zimmerman, Lianne Damink, Ugo Moruzzi, Emilie Corbeth, Jasper Weenink, Stijn van Rijen, Roos Wolters en Kelly Ville, waagde zich aan deze (+)100km tocht.  

Waar zij als aaallerlaastse boot van start zijn ze via Leiderdorp, de Kaag, de Ringvaart, de Bollenstreek, Leiden, Leidschendam en de Delftse Vliet vele volgploegen, pauzestopjes, polderlandschappen, regenbuien en vooral andere ploegen gepasseerd! 

Met de benodigde snackjes, sport-gels, rolletjes sporttape en wilskracht in de boot werden zij constant aangemoedigd door de Pela-volgploeg, welke in grootte varieerde van tussen de 5 (tijdens de taaie regenbuien) en 80! (bij de Chinese Muur) personen.  

Volledig uitgeblust bereikten zij na 12 uur, 14 minuten en 37 seconden de finish bij de D.S.R. Laga. Hiermee hadden zij de 34e tijd van de 118 boten. 

Alleen uitroeien is al een prestatie op zich, dat lukt namelijk niet iedereen, maar op zo’n tijd mogen ze absoluut heel erg trots zijn! 

 

531f9671-3f0f-45aa-b0dc-db78b21775af